MG-Rover.org Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Discussion Starter · #1 ·
my car was making a ticking noise from the engine because of no oil....at all.

oil was topped up and it was cured.....4 days later, theres NO oil again...

please tell me its not the headgasket :(
 

·
Registered
cityrover
Joined
·
13,055 Posts
mario1979 said:
no oil :err:

erm have you LOTS of smoke?

a leak?

must be going somewhere, no coolant is HGF
Not nessacarily, the oil will be going somewhere and the head gasket could have failed in a certain spot. Check your coolant for mayo, and get a compression check done to identify the cause.
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Discussion Starter · #4 ·
no smoke at all, and i cant see any leaks, no dodgy looking puddles under the car after ive moved it.
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Discussion Starter · #6 ·
ah, erm, its just under half way, and ive never had to touch the coolant so far, it appears brown in colour, with bits of crap in the bottom of the bottle it looks like, that normal?
 

·
Registered
Joined
·
6,802 Posts
How many miles did you do between the topup and finding it was empty again?

Whatever the route thats a hell of a lot of oil to lose in 4 days!

(Just a thought...does the K vent excess oil? If some pressure release valve is jammed could it be dumping oil when running, hence not burning it or causing a puddle?)
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Discussion Starter · #9 ·
i could have done about.....pffft, well ive done 2000 miles this month, so work it out.....its about 300 miles, not even that?
 

·
Registered
cityrover
Joined
·
4,366 Posts
thebargie said:
my car was making a ticking noise from the engine because of no oil....at all.

oil was topped up and it was cured.....4 days later, theres NO oil again...

please tell me its not the headgasket :(
When you say topped up..how much did you actually put in?
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Discussion Starter · #11 ·
2 litres!! the oil wasnt even reading on the dipstick, it was totally dry, so i put 2 litres of oil in it and it was then reading on the marked area of where it should be, perhaps just over half way 3/4 maybe....the right level anyway.

and 4 days later, the dipstick is totally dry again!!! so ive put another 2 litres of oil in it and its back where it was!
 
1 - 11 of 11 Posts
Top