MG-Rover.org Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
mg_zs
Joined
·
222 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Bought a 2005 R25 1.4SEi yesterday, these are an absolute bargain now! Just over 2 years old with just 7k on the clock and only £3800! everything is pretty much like new on it except the parking sensors do not work and I cant even find the wiring for them or identify which fuse they work through.

Is there a plug or something that connects them from the rear bumper to the car that could have come undone? all fuses seem to be intact and Im assuming they work off same gearbox switch as reversing lights and they all work fine. Any ideas?

regards
John
 

·
Registered
rover_25
Joined
·
188 Posts
sensors

Bought a 2005 R25 1.4SEi yesterday, these are an absolute bargain now! Just over 2 years old with just 7k on the clock and only £3800! everything is pretty much like new on it except the parking sensors do not work and I cant even find the wiring for them or identify which fuse they work through.

Is there a plug or something that connects them from the rear bumper to the car that could have come undone? all fuses seem to be intact and Im assuming they work off same gearbox switch as reversing lights and they all work fine. Any ideas?

regards
John
are they the original rover sensors or are they an aftermarket??
if they are aftermarket then the installer will of taken a power supply from the reverse light wiring in the boot dont forget they will only start working when you are about 1.5meters away from an object,if the system only has a buzzer try replacing the buzzer in case its knackered or connect a multimeter to the buzzer wiring to check for voltage when it has detected something'
 
1 - 3 of 3 Posts
Top